Meghan Klingenberg till Tyresö FF

Tyresö FF har värvat amerikanska Meghan Klingenberg, OS-guldmedaljör och amerikansk mästare med Western New York Flash!

Meghan är 24 år och nybliven OS-guldmedaljör. Meghan tillhörde USA:s 22-manna trupp utan att ha fått någon speltid. Meghans spelregister innefattar båda positionerna ytterback och yttermittfält och en av Meghans stora kvaliteter är just hennes mångsidighet. En annan viktig del i Meghans karriärutveckling är hennes passningsskicklighet från sina ytterpositioner. 
 
Tyresö FF:s nya huvudtränare Tony Gustavsson som handplockat Meghan från OS-truppen är nöjd.
 
-        -  Ja självklart känns det bra. I Meghan får vi en passningsskicklig spelare med den sedvanliga karaktären hos amerikanska elitidrottsmän; vinnarinstinkten. Vid tidpunkten då vi tog beslut om vilken position vi skulle satsa på hade vi två av lagets yttermittfältare, Elaine och Kirsten, på skadelistan med osäker framtidsprognos. Nu är båda dessa tillbaka och därmed skärps konkurrensen ytterligare och höjer nivån på träningarna ett snäpp till.
 
Meghan Klingenberg har spelat i samtliga amerikanska landslag U17, U20 och U23 där Meghan var en viktig spelare då USA vann VM-guld i U20 efter finalvinst mot Nordkorea. A-landslagsdebuten skedde 2011 i 4-nationsturneringen där det blev inhopp mot Kina och Kanada.
 
Efter OS har Meghan tränat på egen hand och samtidigt haft lite semester i Europa varvid hon är inne i rätt tidsschema direkt. Meghan gjorde sin första träning idag fredag med laget och följer med laget till Piteå i helgen men det är ännu oklart om hennes arbetstillstånd hinner bli färdigt under fredagen. Vad gäller onsdagens semifinal mot Jitex så kommer Meghan vara tillgänglig för att bli uttagen. Meghan kommer bära tröjnummer 25 i Tyresö.
Publicerad: 2012-08-24