Ali Krieger klar för Tyresö - Läget i truppen

Alex ”Ali” Krieger med 35 A-landskamper i USA är klar för Tyresö Fotboll.

I och med värvningen av Ali är truppen som skall avsluta säsongen i Allsvenskan och kliva ut i Europa med Tyresö Fotboll nu spikad.

Det har varit en intensiv sommar med flera spelare ut och in i laget. Låt oss återigen göra det tydligt att samtliga spelare som lämnat själva bett att få hjälp till mer speltid. Detta är vi stolta över att vi lyckats med till hundra procent. Sen har vi valt att satsa på amerikanska spelare och bakom detta ligger flera anledningar.

Den viktigaste är att det är spelare som håller väldigt hög kvalité, har den rutin och karaktär vi söker samt själva velat komma till Tyresö. Om någon funderar på att det är korta kontrakt kan vi förtydliga att samtliga spelare haren tydlig intention att spela i Tyresö under 2014. Att vi inte skriver över 2014 är för att amerikanska fotbollsförbundet finns med som en part men det finns mycket positiva samtal i rätt riktlinjer.

Sedan kom skadan på Marta i veckan och då agerade vi ytterligare en gång genom att värva Ali Krieger.

Ali Krieger anländer till Sverige samtidigt som Ashlyn Harris då de båda spelar i Washington Spirit. På Alis meritlista finns VM-silvret i Tyskland 2011 då hon spelade finalen. Senare blev Ali skadad och missade USAs OS-guld i London men sedan en bra tag är Ali tillbaks på planen igen.

Tyresös tränare Tony Gustavsson kommenterar värvningen:

Vill börja med att ge klubben beröm för hur snabbt och kreativt man löst denna och flera spelarfrågor under sommarfönstret. Imponerande! Det känns nu skönt att efter en längre period av spelare in och ut ur truppen kunna konstatera att truppen är spikad inför hösten.

Med Ali in i laget får vi en spelare med erfarenhet av spel på högsta internationella klubb och landslagsnivå. Ali, som är en omskolad mittfältare, är idag en passningsskicklig och offensiv ytterback. En fysisk tuff spelare som inte tvekar att smälla på i duellerna! Hon är, precis som Meghan, multifunktionell och kan användas på flera positioner.

Truppen

Målvakter

Ashlyn Harris (20/8)

Carola Söberg

Backar

Whitney Engen (25/9)

Linda Sembrant

Ali Krieger (20/8)

Meghan Klingenberg

Sara Thunebro

Line Röddik Hansen

Karin Lissel

Johanna Frisk (skadad)

Mittfält och forwards

Lisa Dahlkvist

Malin Diaz

Caroline Seger

Vero Boquete

Marta (skadad)

Caroline Graham Hansen (1/9)

Jennie Hermoso

Kirsten van de Ven

Christen Press

Jennifer Egelryd

Johanna Kaneryd Rytting

 

Publicerad: 2013-08-11